11 medici, arestați în Turcia. Au criticat operațiunile militare din Siria

de Cuget Liber Miercuri, 31 Ianuarie 2018 149
Un procuror turc a ordonat arestarea a 11 membri executivi ai Asociației Medicale Turce (TTB) în cadrul unei investigații după ce asociația s-a opus operațiunii militare a Ankarei în nordul Siriei, relatează Reuters.
Potrivit procurorului, poliția din Ankara a demarat procedurile legale ieri dimineață, în opt provincii ale țării. Cotidianul Cumhuriyet a relatat că au fost întreprinse razii la locuințele unor medici.
Șeful TTB, Rasid Tukel, și alți membri ai comitetului executiv ai asociației au fost reținuți, a indicat pe Twitter un parlamentar al partidului CHP (de opoziție), Ali Seker. "Fascismul lovește din nou această țară", a scris Seker.
Asociația Medicală Turcă a denunțat operațiunea transfrontalieră în provincia siriană Afrin săptămâna trecută, declarând "Nu războiului, pace imediat".
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat, duminică, uniunea de trădare și peste 300 de persoane au fost reținute de atunci, din cauza unor postări pe rețele sociale care criticau ofensiva din Siria.
"Credeți-mă, ei nu sunt în definitiv intelectuali, ei sunt o bandă de sclavi. Ei sunt slujitorii imperialismului", a declarat Erdogan în fața unor membri ai partidului AKP (de guvernământ) în provincia turcă Amasya (nord). 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei