49 de milioane de latino-americani suferă de foamete

de Cuget Liber Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 177
Aproximativ 49 de milioane de persoane din America Latină și din Caraibe, reprezentând 8,3% din populația totală a regiunii, suferă de foamete, potrivit unui raport difuzat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), relatează AFP. 

"Foametea a afectat aproximativ 868 de milioane de persoane în întreaga lume, dintre care 49 de milioane în America Latină și în Caraibe. Aceasta înseamnă că aproximativ 8,3% din populația regiunii nu consumă caloriile necesare zilnic pentru a avea o viață sănătoasă", potrivit documentului difuzat de FAO, al cărui sediu regional se află la Santiago de Chile.
Această cifră reprezintă o scădere în raport cu 50 de milioane de persoane înregistrate în anii 2007-2009, se arată în raportul intitulat "Panorama securității alimentare și nutriționale în 2012", prezentat în cursul unei conferințe de presă în capitala Chile. În pofida nivelului de creștere susținută în regiune, în ultimul deceniu, "se poate afirma că, în pofida menținerii tendinței de diminuare a numărului persoanelor afectate de foamete, ritmul a încetinit", menționează FAO.
Potrivit organizației, numărul persoanelor care suferă de foamete în regiune nu este cauzat de insuficiența producției alimentare, ci de lipsa accesului unui segment important al populației la veniturile necesare pentru a achiziționa alimente. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei