Abuzuri sexuale: Premierul belgian cere Bisericii Catolice să-şi recunoască vinovăţia

de Sorin MIHALACHE Vineri, 29 Septembrie 2023 114
Premierul belgian Alexander De Croo a cerut Bisericii Catolice să-şi recunoască vinovăţia pentru numeroasele cazuri de abuzuri sexuale comise de clerici, care au fost negate de instituţie şi nu au găsit o rezolvare în justiţie, relatează agenţia AFP.
Liderul liberal flamand a fost chestionat în faţa Camerei Deputaţilor cu privire la unda de şoc provocată în Flandra, nordul Belgiei, după difuzarea unui documentar de către VRT (canalul public flamand) în care apar mai multe victime ale abuzurilor sexuale ce mărturisesc că s-au lovit de „omerta” Bisericii.
Aceste victime, care au fost de acord să depună mărturie uneori după zeci de ani de la producerea evenimentelor, se află şi ele în impas din punct de vedere legal, deoarece aceste violuri sau agresiuni sexuale sunt adesea prescrise sau agresorii au decedat.
„Însă, dacă justiţia nu le mai poate răspunde victimelor, există şi răspunsul moral corect ce poate fi dat”, a declarat premierul Alexander De Croo, cerând Bisericii să-şi asume responsabilitatea.
„Cine este responsabil pentru această nedreptate trebuie să-şi asume responsabilitatea. Avem nevoie de o recunoaştere a vinovăţiei pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată”, a mai spus premierul belgian.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei