Agenția Internațională pentru Energie Atomică, eșec în privința acordului cu Iran

de Cuget Liber Vineri, 15 Februarie 2013 167
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) nu a încheiat niciun acord cu Iranul asupra unui plan de verificare a programului său nuclear controversat, a declarat, ieri, șeful inspectorilor, Herman Nackaerts, la întoarcerea dintr-o vizită în Iran. 

"Am purtat discuții cu privire la un document de abordare structurată" vizând examinarea unei posibile dimensiuni militare a programului nuclear iranian, "care nu au putut să fie finalizate", a declarat belgianul, pe aeroportul din Viena. "Încă nu am ajuns la un acord asupra unei date a unei viitoare reuniuni", a adăugat el.
Reprezentantul iranian la Agenția ONU, Ali Asghar Soltanieh, a anunțat, miercuri, pro-grese în cadrul acestor discuții. "Divergențele au fost soluționate și s-a ajuns la un acord asupra anumitor puncte ale modalităților acestui cadru", a spus el.
Întrebat despre eventuale progrese, Nackaerts a răspuns evaziv. "Face parte din negocieri și este dificil, pentru mine, să fac un comentariu asupra acestui subiect. Angajamentul nostru de a continua dialogul este de nezdruncinat. Vom lucra din greu pentru a solu-ționa diferendele care rămân", a declarat el. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei