Ali Babacan va crea un partid rival formațiunii turce de guvernământ AKP

de Cuget Liber Joi, 28 Noiembrie 2019 216
Fostul vicepremier și ministru turc al Economiei Ali Babacan, care a demisionat, în iulie, din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunțat, marți, că va crea până la sfârșitul anului un nou partid politic, informează AFP. 
Membru fondator al AKP, partidul conservator islamic aflat la putere, Babacan a demisionat pe 8 iulie, ca urmare a unor "divergențe profunde" cu membrii din conducerea formațiunii politice, invocând necesitatea "unei noi viziuni" pentru Turcia. 
"Calendarul creării unui nou partid este sfârșitul anului", a indicat Babacan, în vârstă de 52 de ani, pe postul de televiziune Haberturk. 

Noul partid, care nu are deocamdată un nume, este destinat coagulării unor pături largi ale populației, a explicat Babacan. "Va fi mișcarea politică a unui curent dominant", a adăugat el. 

Personaj respectat în mediul economic ca urmare a stabilității economiei țării în perioada în care a deținut portofoliul Economiei (2002 - 2007), Ali Babacan a ocupat ulterior postul de ministru al Afacerilor externe și apoi pe cel de vicepremier. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei