Americanii au găsit o nouă metodă de execuție a condamnaților la moarte

de Cuget Liber Joi, 15 Martie 2018 284
Oklahoma intenționează să devină primul stat american care folosește nitrogen pentru execuții, au anunțat miercuri oficiali locali, care au precizat totodată că a fost reluată aplicarea pedepsei cu moartea după o suspendare de trei ani a acestei practici, relatează dpa, citată de Agerpres.

Noua metodă a fost anunțată într-o declarație a procurorului general din Oklahoma, Mike Hunter, și a directorului Departamentului Închisorilor, Joe Allbaugh.
Metoda de execuție cu gaz a fost aleasă pentru că este "eficientă, simplu de administrat, ușor de obținut și nu necesită proceduri medicale complexe", a spus Hunter.
"Cred în justiție pentru victime și familiile lor și în pedeapsa capitală ca fiind potrivită pentru cei care comit astfel de crime", a adăugat el.
Victimele deținuților de pe culoarul morții au așteptat suficient ca să se facă justiție, a spus Allbaugh.
Execuțiile în acest stat au fost suspendate după execuția eșuată a lui Clayton Lockett la 29 aprilie 2014.
Bărbatul, condamnat pentru crimă, a încercat să părăsească patul mobil pe care se afla, gemând de durere și cu spasme, și chiar a vorbit, în cele 43 de minute după ce a fost sedat cu injecția letală. A murit în cele din urmă de un atac de cord.
Pentru implementarea noii scheme ar putea fi nevoie de trei-patru luni, a spus Hunter, la care s-ar adăuga o perioadă de analiză la nivel federal de 150 de zile, scrie realitatea.net

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei