Aproximativ 30 de tone de droguri, confiscate în America Centrală și Caraibe

de Cuget Liber Joi, 04 Iulie 2013 57
Aproximativ 30 de tone de droguri, cu o valoare estimată la 822 milioane de dolari (630 milioane de euro), au fost confiscate în 34 de țări din America Centrală și Caraibe, în cursul unei operațiuni coordonate de Interpol, a anunțat organizația internațională de poliție, relatează AFP.
Printre drogurile confiscate între 27 mai și 14 iunie, se află 24 de tone de cocaină, 5,7 tone de hașiș și patru kilograme de heroină. Polițiștii au reținut, de asemenea, 15 nave și 42 de arme de foc, a precizat Interpolul, într-un comunicat.
"Operațiunea Lionfish", ce a implicat 34 de țări, a fost coordonată de biroul regional al Interpol din San Salvador (Salvador), cu sprijinul organizațiilor care luptă împotriva crimei și a traficului de droguri. Această operațiune a condus la 142 de arestări.
Acțiunea a fost organizată pentru a "contracara intensificarea traficului de droguri și arme de foc de către crima organizată în America Centrală și în Caraibe, care sunt regiuni strategice și unde s-a înregistrat o creștere semnificativă a confiscărilor de cocaină de către autoritățile locale", a adăugat poliția internațională. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei