Armata israeliană este în alertă, în acest weekend, după ce Iranul a ameninţat că va răzbuna moartea ofiţerilor ucişi în Siria

de Madalina PETRESCU Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 398
Situaţie şi mai tensionată în Orientul Mijlociu după ce Iranul a ameninţat că va răzbuna moartea ofiţerilor săi ucişi în timpul unui raid în Siria atribuit Israelului. Armata israeliană este în alertă, mai ales că Teheranul a anunţat că va lovi indirect Israelul. În acest context, ambasada americană din Tel Aviv a restricţionat călătoriile membrilor misiunii diplomatice.

Ambasada Statelor Unite în Israel a anunțat că restricționează călătoriile personale ale angajaților guvernamentali și familiilor acestora în afara zonelor mari Tel Aviv, Ierusalim și Be’er Sheva. Măsura a fost impusă de amenințarea unui atac iranian asupra Israelului.

Jake Sullivan, consilier securitate naţională SUA: “Urmărim ameninţările făcute zilele acestea de Iran la adresa Israelului şi a poporului israelian. Aţi văzut că preşedintele a spus clar că sprijinim ferm securitatea Israelului împotriva acestor ameninţări”.

Nu numai Statele Unite au declarat că sprijină Israelul în faţa acestei ameninţări. Comunitatea internaţională nu îşi doreşte escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu şi avertizează Teheranul în legătură cu efectele unui atac major asupra statului evreu.

Pe de altă parte, armata israeliană a declarat că este pe deplin pregătită pentru un asemenea scenariu.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: “Un atac de pe teritoriul iranian ar fi o dovadă clară că Iranul doreşte să escaladeze conflictul din Orientul Mijlociu şi să nu se mai ascundă în spatele intermediarilor. În lunile recente ne-am îmbunătăţit capacitatea de ofensivă şi vom şti cum să reacţionăm, dacă va fi nevoie”.

Serviciile americane au informaţii că Iranul pregăteşte un atac în următoarele 24 până la 48 de ore . Wall Stret Jorunal care citează surse din serviciile americane precizează că Teheranul încă nu s-a hotărât.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei