Atacatorul din Utrecht a lăsat o scrisoare. Ce reiese de acolo

de Cuget Liber Marţi, 19 Martie 2019 249
Procurorii și polițiștii olandezi au declarat că "investighează serios" un posibil motiv terorist pentru atacul din Utrecht după ce au găsit o scrisoare în mașina cu care Gokmen Tanis, principalul suspect în acest caz, a fugit de autorități.
"Până în prezent, un motiv terorist pentru atac este luat în considerare. Ne bazăm suspiciunile pe o scrisoare găsită în mașina folosită de suspect pentru a scăpa și pe natura faptelor", au spus într-o declarație procurorii și polițiștii olandezi. Procurorii au mai spus că investigația nu a indicat până acum că turcul Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani, care a fost arestat la câteva ore de la atacul de luni, își cunoștea victimele.
De asemenea, autoritățile au mai transmis că o armă a fost recuperată când bărbatul a fost arestat. Poliția olandeză au mai spus că marți au arestat o a treia persoană pe baza suspiciunii de implicare în atacul din tramvai. Trei oameni se află în acest moment în custodia poliției: Gokmen Tanis și alți doi suspecți, potrivit telegraph.co.uk. Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, Gokmen Tanis are antecedente penale. El ar fi trebuit să se prezinte în instanță pe 4 martie, fiind acuzat de viol, inclusiv de atacarea și amenințarea victimei sale. Totodată, în anul 2013, bărbatul a fost suspectat de tentativă de omor. Gokmen Tanis a deschis focul, luni, asupra persoanelor care circulau cu un tramvai din orașul olandez Utrecht. În urma atacului, trei oameni și-au pierdut viața și alți cinci au fost rănite grav.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei