Atacul armat din Italia. Ministrul de Interne a anunțat ce l-a determinat pe agresor să comită fapta

de Cuget Liber Duminică, 04 Februarie 2018 226
Incidentul armat de la Macerata, în centrul Italiei, soldat sâmbătă cu șase răniți, toți africani, poartă amprenta unei "evidente uri rasiale", a apreciat, sâmbătă seara, ministrul italian de Interne, Marco Minniti, transmite AFP.

Raidul armat, atribuit unui tânăr italian arestat de poliție, este marcat de o cultură a "extremismului de dreapta, cu referințe clare la fascism și la nazism", a adăugat ministrul, deplângând că singura legătură între victime este "culoarea pielii lor".
Un bărbat a fost reținut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în orașul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulți migranți africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, au relatat anterior dpa și Reuters.
Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.
Presa locală a relatat că cel puțin șase migranți, între care și o femeie, au fost împușcați de un bărbat care conducea prin orașul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma. "Incident armat la Macerata. Oameni răniți. Operațiune a poliției în desfășurare. Stați deoparte și evitați spațiile publice", a transmis poliția pe Twitter.
La scurt timp, poliția a anunțat arestarea unui bărbat. Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetățean italian alb din Macerata.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei