Atacurile coaliției asupra Raqqa ar fi încălcat legislația internațională

de Cuget Liber Miercuri, 06 Iunie 2018 200
Atacurile coaliției conduse anul trecut de Statele Unite împotriva Statului Islamic în orașul sirian Raqqa ar fi încălcat legislația internațională punând în pericol viețile civililor, a declarat, ieri, organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International, informează Reuters. 

În timpul campaniei sale de recucerire a capitalei de facto a grupării în Siria, coaliția nu a ținut cont suficient de civili și nu a luat măsuri de precauție necesare pentru a minimiza impactul asupra lor, a afirmat Amnesty într-un raport. 

ONG-ul a documentat cazurile a patru familii ale căror experiențe afirmă că au fost reprezentative, aducând "dovezi că mai multe atacuri ale coaliției care au ucis și rănit civili au încălcat legislația umanitară internațională". 

Coaliția a răspuns la acuzațiile anterioare că a provocat victime civile declarând că a fost atentă să le evite și investigând toate informațiile potrivit cărora a provocat victime în rândul civililor. 

Campania de capturare a orașului Raqqa a fost organizată în perioada iunie-octombrie anul trecut de Forțele Democratice Siriene, o alianță de miliții kurde și arabe susținute de avioane de război ale coaliției și trupe speciale. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei