Ați putea trăi cu 300 grame de mâncare pe zi?

de Cuget Liber Sâmbătă, 04 Mai 2019 405
Regimul Kim Jong Un a tăiat rația de hrană la 300 de grame pe zi, cel mai mic nivel pentru această perioadă a anului din istoria Coreei de Nord, iar reducerea rației de mâncare va continua în condițiile celei mai mici producții agricole din ultimul deceniu, a transmis vineri ONU.
Circa 10,1 milioane de persoane în Coreea de Nord, adică aproape jumătate din populația țării, suferă de o ''lipsă severă de alimente'' ca urmare a deciziei guvernului de a reduce rațiile la alimente la un nivel fără precedent pentru această perioadă a anului, a anunțat vineri ONU, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.
Conform unei evaluări la care a participat Programul Alimentar Mondial (World Food Programme - WFP), în Coreea de Nord consumul de alimente s-a redus drastic, diversitatea hranei este minimă și familiile se văd nevoite să renunțe la o masă pe zi sau să mănânce mai puțin, aceasta din cauza celei mai slabe recolte pe care această țară a avut-o în ultimul deceniu.
''Fără sprijin umanitar, milioane de oameni ar putea suferi de foamete'', a avertizat la o conferință de presă la Geneva purtătorul de cuvânt al WFP, Herve Verhoosel.
Experți ai WFP și Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) au efectuat o vizită în Coreea de Nord la cererea autorităților de la Phenian pentru a realiza această evaluare.
Misiunea internațională a constatat că producția agricolă a țării a fost în ultimul an de 4,9 milioane de tone, cea mai slabă cifră după cea înregistrată în 2008-2009, astfel că deficitul față de minimul necesar (incluzând importurile) este de 1,36 milioane de tone.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei