Autorităţile au închis şcolile în Madagascar înainte de sosirea ciclonului Freddy

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 22 Februarie 2023 155
Guvernul din Madagascar a anunţat că a suspendat cursurile în şcoli şi transporturile aflate pe traseul prevăzut al ciclonului tropical Freddy, care urmează să atingă uscatul în sud-estul ţării până joi seara, relatează Reuters.
Se aşteaptă ca ciclonul să lovească districtul Mananjary, situat la circa 270 km de capitala Antananarivo, fiind însoţit de rafale de vânt de până la 155 km/h, au anunţat serviciile de meteorologice din Madagascar.
Sunt aşteptate ploi abundente şi valuri de peste şapte metri înălţime în apropierea zonei de impact, a afirmat Federaţia Internaţională a Crucii Roşii pe Twitter, emiţând o alertă roşie pentru această zonă.
Tot traficul pe traseul prevăzut al ciclonului Freddy va fi suspendat în noaptea de joi spre vineri, a anunţat Ministerul Transporturilor din Madagascar.
Ministerul Educaţiei a declarat că a suspendat cursurile şcolare în cel puţin 10 regiuni.
Ciclonul Freddy urmează să atingă uscatul în Madagascar la aproape o lună după ce furtuna tropicală Cheneso a lovit statul insular cu 29 de milioane de locuitori, provocând moartea a 33 de persoane şi forţând mii de persoane să-şi părăsească locuinţele.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei