Autoritățile caută un bărbat misterios care are o variantă complet nouă de Covid: virusul stă foarte mult timp în organism

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 10 Iunie 2023 428
La începutul acestui an, Marc Johnson, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la Facultatea de Medicină a Universității din Missouri (SUA) a lansat un apel pe Twitter: "Ajutați-mă să rezolv un mister de genealogie criptică COVID."

Johnson a declarat pentru Insider că se uita într-o bază de date de mostre COVID când a dat peste o versiune nou-nouță, sau "linie de descendență", a virusului. Existau cantități masive din această tulpină unică, toate provenind de la o persoană misterioasă din Ohio.
Materialul viral a fost găsit în principal în două locuri: Orașul Columbus și la 65 de kilometri distanță, în orașul Washington Court House - Johnson spune că este posibil ca persoana să locuiască într-un oraș și să lucreze în celălalt.

El spune că aceasta nu este "o amenințare iminentă la adresa sănătății publice" și că persoana respectivă are probabil o formă de "long COVID" care nu este contagioasă.
Dar găsirea acestor linii genetice și identificarea persoanelor care le-au răspândit ar putea dezvălui noi indicii despre modul în care COVID suferă mutații, precum și despre motivul pentru care unele persoane devin super-derivate ale virusului pentru perioade lungi de timp.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei