Azerbaidjanul nu a acceptat o misiune ONU decât după exodul armenilor

de Sorin MIHALACHE Duminică, 01 Octombrie 2023 121
Franţa a criticat faptul că Azerbaidjanul nu a fost de acord cu o misiune a Naţiunilor Unite în Nagorno-Karabah decât după exodul a peste 100.000 de armeni, relatează agenţia AFP.
Purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, a indicat că guvernul Azerbaidjanului şi Organizaţia Naţiunilor Unite au convenit să trimită o misiune în week-end pentru a evalua în principal nevoile umanitare, o premieră în aproximativ 30 de ani.
„Franţa ia notă de anunţul Naţiunilor Unite privind trimiterea unei misiuni de evaluare umanitară în Nagorno-Karabah”, a indicat Ministerul Afacerilor Externe francez. „Ea constată că Azerbaidjanul nu a fost de acord să autorizeze acest acces limitat decât după ce 100.000 de armeni din Nagorno-Karabah au fost constrânşi să fugă în Armenia, sub privirea complice a Rusiei”, a adăugat ministerul.
Regiunea separatistă Nagorno-Karabah a fost aproape în întregime părăsită de locuitorii săi, sâmbătă, după victoria fulgerătoare a Azerbaidjanului, cu peste 100.000 de persoane care au fugit în Armenia de teama represaliilor.
Enclava a decretat dizolvarea spectaculoasă a tuturor instituţiilor guvernamentale la 1 ianuarie 2024, un anunţ istoric care marchează sfârşitul existenţei Republicii Nagorno-Karabah autoproclamate în urmă cu mai bine de trei decenii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei