Berlusconi se declară un prieten foarte bun al lui Putin

de Cuget Liber Luni, 19 Mai 2014 147
Fostul premier italian Silvio Berlusconi, reafirmând că este un prieten al președintelui rus Vladimir Putin, a îndemnat sâmbătă statele europene să evite o izolare a Rusiei, în contextul crizei din Ucraina.
"Ar fi foarte regretabil ca Rusia să fie izolată din nou. Consecința ar fi o nouă aliere cu Asia", a afirmat Berlusconi, într-un interviu acordat ziarului german Die Welt am Sonntag.
"Pe mine și pe Putin ne leagă o prietenie personală adevărată. Deseori, ni s-a întâmplat să petrecem weekend-uri împreună fără să vorbim despre politică", a relatat el.
Potrivit lui Berlusconi, el a discutat cu Putin "despre toate, inclusiv despre istoria rusă (...), arhitectura și opere de artă italiene".
"Copiii lui (Putin) m-au vizitat deja în vacanță, iar soția sa a venit în Italia. Am o relație solidă cu el și îl apreciez mult", a adăugat fostul premier italian.
Recent, Berlusconi a afirmat că criza din Ucraina riscă "să provoace revenirea la Războiul Rece" și că "sancțiunile economice" împotriva Moscovei urmează o direcție greșită, fapt ce ar putea duce la un "divorț" între Rusia și statele din Occident.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei