Biden cere Congresului să facă baraj unei potenţiale greve majore în transportul feroviar

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 29 Noiembrie 2022 82
Preşedintele Joe Biden cere Congresului american să legifereze fără întârziere „Tratatul Marfar”, pentru a evita o potenţială grevă majoră a transportului feroviar de marfă, a făcut el cunoscut luni într-un comunicat, în timp ce negocierile între partenerii sociali privind un nou acord de ramură sunt în curs de desfăşurare, notează AFP.

Liderul de la Casa Albă, care se declară cu mândrie un susţinător al sindicatelor, spune că este reticent în a folosi o aprobare legislativă în forţă, dar consideră că o grevă a transportului feroviar de marfă ar dăuna la milioane de persoane şi familii.
„Vreau să fiu clar: o oprire completă a căilor ferate ne-ar devasta economia”, subliniază Joe Biden, care dorea aplicarea unui acord de principiu datând din septembrie, încheiat între companiile feroviare şi sindicate, dar pe care membrii acestora din urmă trebuiau să-l ratifice. Cu toate acestea, mai multe din cele 12 organizaţii în cauză nu doresc acest acord încheiat cu dificultate, în special din cauza prevederilor legate de concediul medical.

În lipsa aplicării până pe 9 decembrie sau chiar pe 5 decembrie, conform calendarelor diferitelor părţi interesate, prima economie mondială ar putea cunoaşte o grevă susceptibilă să oprească aproape 7.000 de trenuri de marfă şi ar costa mai mult de două miliarde de dolari pe zi, potrivit Asociaţiei americane a căilor ferate.
Asta deoarece, dacă un singur sindicat ar intra în grevă, celelalte i-ar urma exemplul.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei