Blue Air, datorii de aproape 100 de milioane de euro. ANAF a pus sechestru pe șase aeronave

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 04 Ianuarie 2023 161
Începutul de an aruncă op nouă bombă peste economia românească. Sunt probleme grave pentru compania aeriană Blue Air, care figurează în evidențele ANAF cu datorii de peste 402 milioane de lei. Pentru recuperarea sumei, ANAF a pus sechestru pe 6 aeronave și a cerut popriri pe finanțele firmei. 

Din această sumă, 336 de milioane de lei sunt obligaţii de plată rezultate din ajutorul de stat acordat companiei în 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Pentru recuperarea de sume restante la bugetul de stat, ANAF, prin Direcţia de administrare a marilor contribuabili, a pus sechestru pe 6 aeronave, a înfiinţat popriri asupra disponibilităţilor băneşti, precum şi adrese de înfiinţare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de către terţi.
Statul este în prezent în proces de preluare a controlului companiei, ca urmare a executării garanţiei de 75% din acţiunile companiei pentru creditul-ajutor de stat acordat în urmă cu doi ani, conform planului discutat la nivelul Guvernului

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei