Boris Johnson acuzat că urmărește obținerea unui Brexit fără acord

de Cuget Liber Miercuri, 31 Iulie 2019 169
Premierul scoțian Nicola Sturgeon l-a acuzat, ieri, din nou pe prim-ministrul britanic Boris Johnson, aflat în vizită oficială în Scoția, că urmărește să obțină un Brexit fără acord, într-un moment în care această perspectivă stârnește controverse în Regatul Unit, transmite AFP.

"După discuțiile cu Boris Johnson, dincolo de orice cacealma și fanfaronadă, (avem de-a face cu) un guvern care este periculos", a afirmat Nicola Sturgeon în contextul în care la referendumul din 2016 scoțienii au votat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană (UE).

"Cred că dacă s-ar afla acum în această încăpere, ar nega vehement, dar eu cred că el vrea un Brexit fără acord", a declarat Nicola Sturgeon după întrevederea avută luni la Edinburgh cu Boris Johnson. Ea a mai declarat că strategia premierului britanic în privința Brexitului este în mod voit "foarte dură tocmai pentru a putea fi sortită eșecului".

Boris Johnson afirmă oficial că dorește să renegocieze acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, variantă pe care Bruxelles o exclude. În cazul unui eșec în obținerea renegocierii acordului, Johnson a afirmat că Regatul Unit va părăsi UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei