Cazul Skripal. Institutul British Council, profund dezamăgit de sancțiunile ruse

de Cuget Liber Luni, 19 Martie 2018 126
British Council, organism internațional britanic pentru relații culturale și educație, s-a declarat, sâmbătă, "profund dezamăgit" de sancțiunile ruse, după ce Moscova a anunțat că pune capăt activităților institutului în Rusia, relatează AFP.
"Putem confirma că s-a cerut institutului British Council să-și înceteze activitățile în Rusia. Regretăm profund această decizie", a declarat organizația, într-un comunicat.
Moscova, care l-a convocat, sâmbătă, pe ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, a anunțat expulzarea iminentă a 23 de diplomați britanici și încetarea activităților institutului British Council în Rusia, ca răspuns la "acuzațiile, nefondate, referitoare la incidentul din 4 martie", lansate de Londra.
Aceste decizii survin ca urmare a sancțiunilor anunțate, miercuri, de către premierul britanic Theresa May, care a făcut vinovată Rusia de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia la Salisbury (Anglia), cele două persoane fiind spitalizate în continuare în stare critică.
Șefa guvernului britanic a ordonat expulzarea a 23 de diplomați ruși, o măsură inedită de la încheierea Războiului Rece, și înghețarea contactelor bilaterale cu Rusia. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei