Ce salarii sunt azi în România. Cât câștigă, de fapt, un tractorist

de Madalina PETRESCU Duminică, 14 Aprilie 2024 1106
Fermierii români îl contrazic pe europarlamentarul Rareș Bogdan, care a spus recent la Digi24 că oamenii care muncesc în ferme din România pe tractoare au salarii mai mari decât în oricare altă țară europeană. Potrivit Asociației Fermierilor din Dolj, un tractorist român câștigă anual între 15.000 și 19.000 de euro. În Germania, veniturile pot depăși chiar și 37.000 de euro.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declanșat un val de discuții, după ce a spus într-o emisiune televizată că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident. Liderul PNL a dat exemplul badantelor din Italia sau al muncitorilor în construcții sau agricultură.

„Paradoxal, în momentul acesta, este mai interesant să trăiești în România și veniturile în anumite zone din România sunt chiar mai mari decât în sudul Italiei, în Spania, în Portugalia. E greu încă să te bați cu veniturile din Marea Britanie, Germania, nordul Italiei, dar sunt multe zone unde au plecat românii pentru a câștiga, unde venitul unei badante a ajuns la 650-700 de euro. În momentul ăsta, o femeie care are grijă de un copil sau un bătrân în Cluj, București, Brașov, Iași, câștigă aceeași sumă sau chiar mai mult”, spune europarlamentarul PNL.

„Dacă căutați un meșter în domeniul construcțiilor care să pună faianță, sau un bun instalator, sunt firme în România unde se câștigă nu mai puțin de 1.200-1.500 de euro. Un tractorist, un om care lucrează pe combină agricolă în sudul României câștigă astăzi mai mult decât câștigă în orice țară din Occident. Chestiunile astea sunt realități și ele trebuie explicate românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta susține că românii trebuie convinși să se întoarcă din Diaspora, însă cei mai mulți reclamă două probleme atunci când iau în calcul revenirea în țară.

„Românii spun că avem două probleme: spitalele - ne e frică să ne îmbolnăvim în spitalele României, că ieșim mai bolnavi, și școlile pentru copiii noștri născuți în străinătate, adică clase speciale pentru copiii celor din diaspora, probleme pe care o să le rezolvăm. (...) Noi căutam încrederea românilor din diasproa și încercăm să venim cu diferite oferte în țară pentru a găsi diverse modalități prin care să îi convingem să se întoarcă acasă”, a mai declarat Rareș Bogdan.
Taguri

Comentează știrea

Andreia
14 aprilie

Parlamentaru PNL Raresi Bogdan e un mare Escroc si Mincinos.A pacalit diaspora sal voteze si a uitat ordinarul de ei.Acum se vrea iarasi la UE parlamentar votatil prostilor.

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei