Comandantul rebelilor libieni a fost asasinat

de Cuget Liber Sâmbătă, 30 Iulie 2011 584
Comandantul forțelor rebele libiene și doi dintre consilierii săi au fost uciși joi seară, a anunțat conducerea guvernului rebel.
Moartea lui Abdel Fattah Younes a fost anunțată în cursul unei conferințe de presă organizate la Benghazi de șeful Consiliului Național de Tranziție, Mustafa Abdul Jalil, relatează NewsIn.
El le-a spus reporterilor că forțele de securitate rebele l-au arestat pe liderul grupului aflat în spatele asasinatului.
Younes a fost ministru de Interne în guvernul Gaddafi înainte de a se alătura rebelilor, în primele zile ale revoltelor din luna februarie.
Abdul Jalil l-a descris pe Younes drept "unul dintre cei mai mari eroi ai Revoluției din 17 Februarie", data care marchează începutul protestelor față de regimul Gaddafi.
Potrivit informațiilor de la Benghazi, Consiliul Rebel i-ar fi cerut lui Younes să "părăsească frontul joi și să se îndrepte spre Benghazi pentru o reuniune militară". El a fost împușcat în timp ce se îndrepta spre reuniune.
Televiziunea libiană loială regimului a precizat că focuri de armă au putut fi auzite în fața hotelului din Benghazi, unde Jalil a susținut conferința de presă.
Televiziunea a sugerat că există diviziuni între rebeli, ceea ce a dus la uciderea lui Younes.
La scurt timp după anunțarea morții liderului rebel, trei explozii de proporții au zguduit centrul capitalei libiene, Tripoli.
Două explozii au fost auzite la ora locală 22.20 (23.20), urmate de o alta câteva minute mai târziu, în timp ce avioane ale NATO survolau capitala.
Asasinarea lui Younes a intervenit la câteva ore după ce rebelii au anunțat capturarea orașului al-Ghazaya, din apropiere de granița cu Tunisa. Acesta este un punct important deoarece era folosit ca bază de forțele liderului Muammar Gaddafi pentru a lansa atacuri cu rachete asupra bazelor rebele.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei