Coreea de Nord a lansat trei rachete la doar câteva ore după ce Joe Biden a părăsit Asia

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 25 Mai 2022 119
Coreea de Nord a tras trei rachete spre Marea Japoniei, la câteva ore după plecarea din regiune a lui Joe Biden. Președintele SUA a vizitat Asia, printre altele, pentru a-şi reafirma sprijinul pentru Seul şi Tokyo în faţa ameninţării nucleare a Phenianului.
Statul major sud-coreean a precizat că aceste proiectile au fost lansate la orele 06.00 (marţi, 21.00 GMT), 06.37 şi 06:42 din Sunan, la periferia Phenianului, în direcţia Mării Japoniei, notează AFP. Paza de coastă japoneză a evocat o posibilă rachetă balistică şi a cerut navelor să rămână departe de orice resturi căzute în mare.
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a convocat imediat o reuniune a Consiliului de securitate naţională.
Regimul nord-coreean, sub sancţiunile Naţiunilor Unite pentru programele sale de armament, şi-a accelerat testele de rachete în ultimele luni, dând vina pe atitudinea ostilă a Statelor Unite. El a testat o rachetă balistică intercontinentală în martie pentru prima dată din 2017. Iar serviciile sud-coreene şi americane de informaţii îl bănuiesc că plănuieşte un test nuclear iminent, care ar fi şi primul în cinci ani.
Guvernul american a spus în ultimele zile că se aşteaptă la o provocare din partea Phenianului în timpul sau imediat după vizita lui Joe Biden, care a încheiat marţi seară un turneu în Coreea de Sud şi Japonia, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei