Coreea de Nord anunţă extinderea şi intensificarea exerciţiilor sale militare

de Cuget Liber Miercuri, 08 Februarie 2023 226
Armata nord-coreeană a declarat că îşi va extinde şi intensifica exerciţiile militare în vederea „pregătirii de război”, au relatat, marţi, 7 februarie, media de stat, în timp ce Phenianul pregăteşte o paradă militară înaintea sărbătorilor naţionale din februarie, potrivit agenţiei AFP, consultată de Agerpres.
Acest angajament a fost luat în cursul unei reuniuni a comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor, aflat la putere, ce a fost prezidată de liderul nord-coreean Kim Jong Un, după exerciţiile aeriene comune efectuate de Coreea de Sud şi SUA, săptămâna trecută.
Pe ordinea de zi au figurat aspecte legate de „extinderea şi intensificarea constantă a operaţiunilor şi exerciţiilor de luptă ale Armatei populare coreene cu scopul strict de îmbunătăţire a pregătirii de război”. Agenţia oficială de presă KCNA a transmis că la această reuniune au fost abordate „sarcinile militare şi politice majore” pentru acest an şi „problemele pe termen lung privind orientarea construcţiei armatei”.
În paralel, imagini de satelit comerciale sugerează că „pregătiri importante în vederea unei parade militare” sunt în curs de desfăşurare la Phenian, prefaţând sărbătorile naţionale din luna februarie.
La 8 februarie, Coreea de Nord celebrează întemeierea forţelor sale armate, iar la 16 februarie, ziua de naştere a lui Kim Jong Il, tatăl actualului lider nord-coreean Kim Jong Un. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei