Coreenii ar putea deveni cu un an mai tineri, prin lege. Care este motivul

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 20 Aprilie 2022 205
Coreenii ar putea deveni în curând cu un an mai tineri. Potrivit tradiţiei, în Coreea de Sud, un copil este considerat a avea un an încă din ziua naşterii, însă acum noul guvern vrea să schimbe acest obicei.

"Câţi ani ai"? - este o întrebare simplă cu un răspuns clar pentru întreaga lume, dar nu şi pentru cei din Coreea de Sud, unde răspunsul la această întrebare nu este deloc simplu pentru ei.
Tradiţia „vârstei coreene” spune că un copil are deja un an în momentul naşterii, iar de Anul Nou "îmbătrâneşte" cu încă unul.

Potrivit Realitatea.net în Coreea de Sud, atunci când se naşte un copil, acesta este considerat în vârstă de un an. În ziua de Anul Nou, i se mai adaugă un an la vârstă.
Aceasta înseamnă că un copil născut în decembrie ar fi considerat a avea doi ani, deşi au trecut doar câteva săptămâni de când a văzut lumina zilei.

Totuşi această tradiţie „coreeană” s-ar putea schimba în curând, deoarece preşedintele ales al ţării, Yoon Suk-yeol, face eforturi pentru eliminarea acestui obicei vechi de secole, potrivit BBC.
Lee Yong-ho, şeful comitetului de tranziţie al preşedintelui, a declarat că administraţia vrea să standardizeze modul în care este numărată vârsta, pentru a aduce Coreea de Sud în rând cu restul lumii.    

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei