Cutremur puternic în Chile

de Cuget Liber Marţi, 27 Martie 2012 664
Cutremurul din Chile a avut o mag-nitudine de 7,2 și a avut epicentrul aproape de orașul Talca, susține Reuters. Cutremurul din Chile nu a provocat daune serioase, iar alerta de tsunami a fost imediat retrasă, deși zonele de coastă au fost eva-cuate preventiv. În 2010, un seism de 8.8 urmat de un tsunami devastator a ucis 500 de oameni în Chile.
Aproximativ 7.000 de persoane, potrivit Biroului Național pentru Urgențe (ONEMI), erau vizate de evacuarea litoralului în Maule, o regiune cu stațiuni balneare situată la 300 de kilometri sud de Santiago. Seismul, cu magnitudinea 7,2 potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), s-a produs la 22.37 GMT (1.37, ora României), la 32 de kilometri de orașul Talca, la o adâncime de 30 de kilometri. Serviciul seismologic din Chile a măsurat o magnitudine de 6,4.
Cutremurul "nu întrunește caracteristicile necesare pentru a genera un tsunami pe coastele din Chile", a subliniat Onemi în mai multe buletine consecutive. Totuși, direcția regională din Maule a "decis să efectueze o evacuare preventivă în zona de litoral a regiunii, din cauza observării unei retrageri a mării". Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andres Chadwick, a subliniat că evacuarea avea caracter pur preventiv și că "observările vizuale" privind retragerea mării "nu sunt confirmate de date tehnice" ale Serviciului hidrografic al Marinei, nici de organismele internaționale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei