Debitul Dunării creşte aproape dublu faţă de media lunii octombrie

de Cuget Liber Duminică, 18 Octombrie 2020 213
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va creşte pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 7.400 metri cubi/secundă (mc/s), de aproape două ori mai mare faţă de media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s), conform prognozei săptămânale realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 24 octombrie 2020, potrivit Agerpres.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în creştere.

Pentru luna octombrie, hidrologii estimau o valoare maximă a debitului Dunării la intrarea în ţara de 3.700 mc/s şi una minimă de 2.300 mc/s, în condiţiile în care media multianuală a lunii este de 3.850 mc/s.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 18- 24 octombrie 2020, prognoza pentru râurile din România arată că debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile mari din vestul ţării unde vor fi în scădere. În prima zi a intervalului sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei