Decizie importantă luată de Rusia, după inaugurarea scutului din România

de Cuget Liber Miercuri, 18 Mai 2016 196
Ministerul Apărării din Rusia ia în calcul repunerea în funcțiune a unei stații radar de avertizare în cazul atacurilor cu rachete de tipul Dnepr, care exista încă din perioada sovietică lângă Sevastopol (Crimeea).
Radarul, care va fi modernizat, va pu-tea detecta lansări de rachete balistice, de croazieră și supersonice în zona mărilor Neagră și Mediterană, pentru a asigura protecție teritoriului Rusiei pe flancurile sudic și sud-estic, a declarat, pentru "Izvestia", o sursă din cadrul complexului militar-industrial de la Moscova.
După destrămarea URSS, stația radar de lângă Sevastopol a trecut la Ucraina, iar o perioadă a fost închiriată de Rusia, dar, din cauza poziției Kievului, acordul a fost rupt, a explicat ziarului menționat expertul rus în domeniul apărării apărării antiaeriene Mihail Hodarenok. Astfel, mai mult de zece ani, radarul nu a mai fost exploatat, ajungând complet inoperabil. Moscova a compensat pierderea acestui radar prin lansarea în 2013 a stației radar de generație nouă Voronej-DM, în apropiere de Armavir (sud).
În mai multe rânduri, Washingtonul a dat asigurări că scutul antirachetă din Europa nu este îndreptat împotriva Rusiei și a exprimat propriile nemulțumiri privind presupuse încălcări ale Tratatului INF de către Moscova. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei