Derapaj SCANDALOS al unui înalt ierarh: O femeie nu este violată decât dacă vrea

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Vineri, 02 Septembrie 2022 873
Declarațiile unui înalt oficial religios din Grecia au stârnit un scandal uriaș, preluat și în presa internațională. Un episcop a afirmat, într-o emisiune TV, că o femeie este violată doar dacă vrea și că nu poate rămâne însărcinată. Reacția publică negativă a fost atât de puternică și rapidă, încât până și ministrul grec al Culturii a criticat în termenii cei mai duri declarațiile, potrivit 
Realitatea.net

”O femeie nu este violată decât dacă vrea”, a afirmat episcopul Chrysostomos de Dodoni la o dezbatere televizată despre avort, relatează Greek City Times.
O femeie ”nu poate rămâne însărcinată” în urma unui viol şi este nevoie de ”participarea” sa pentru a concepe un copil, a mai precizat înaltul cleric.
Declaraţiile sale au fost condamnate rapid de ministrul Educaţiei şi Problemelor Religioase, Niki Kerameus, care le-a calificat drept ”de neconceput”.
Astfel de propuneri ”şochează brutal societatea şi nu sunt conforme cu poziţia bisericii, care susţine femeile victime ale abuzurilor şi violurilor”, a declarat ea.
Duminică, în toate bisericile din Grecia, preoți vor predica împotriva avortului

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei