Doctor Monica Pop, sfaturi oftalmologice utile: “Toată lumea ar trebui să le urmeze, indiferent de vârstă”

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 17 Martie 2022 292
Medicul Monica Pop a oferit o serie de sfaturi oftalmologice pe care ar trebui să le urmeze orice persoană, indiferent de vârstă.

P0otrivit Antena3.ro medicul Monica Pop a dat exemplul unui tânăr care a venit la o consultație pentru scăderea vederii crezând că este necesar să poarte ochelari.
După examinare s-a descoperit că acesta avea retinopatie diabetică stadiul 1. Pacientul nu știa că avea de 10 ani diabet, iar scăderea vederii indica această afecțiune.
În acest context, medicul Monica Pop a oferit o serie de sfaturi oftalmologice pe care ar trebui să le urmeze orice persoană, indiferent de vârstă. 

1. Consultul oftalmologic obligatoriu al copilului la naştere şi la vârsta de 3-4 ani în absența oricărui simptom (chiar dacă cel mic nu are absolut nimic!)
2. Consult oftalmologic pentru orice simptom legat de aspectul anatomic al ochilor (înroșiri, proeminente, umflături, pupilă albă, ochi mai exoftalmi-ieșiți un pic din orbite), poziția ochilor, lăcrimări, inegalitate pupilară) la orice pacient de orice vârsta (nou-născut, sugar, copil, adolescent, tânăr, adult, vârstnic).
3. Consult oftalmologic pentru orice tip de modificare a vederii, la orice vârsta apare
4. Consult oftalmologic al descendenților (copii, nepoţi) sau rudelor de sânge (fraţi, veri) ai celor care au probleme oftalmologice (vicii de refracție, boli congenitale cum e cataracta, glaucomul, retinopatii de diferite tipuri, degenerescente ale corneei, malformații oculare de orice tip)
5. Consult oftalmologic obligatoriu al oricărui pacient diabetic. De reţinut un element foarte important şi anume că diabetul poate determina RETINOPATIE după aproximativ 10 ani de la DEBUTUL bolii diabetice şi NU de la DESCOPERIREA (diagnosticarea) diabetului", scrie pe blogul său medicul Monica Pop.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei