Două tipuri de coronavirus care pot genera infecții, descoperite de cercetători

de Cuget Liber Miercuri, 04 Martie 2020 246
Oamenii de știință din China care studiază originea epidemiei virale au anunțat descoperirea a două tipuri principale de coronavirus care pot provoca infecții, informează Agerpres. Cercetătorii, de la Facultatea Științele Vieții a Universității Beijing și de la Institutul Pasteur din Shanghai din cadrul Academiei de Științe din China, au avertizat că analiza lor a examinat o gamă limitată de date și au precizat că sunt necesare analize suplimentare, efectuate pe seturi mai mari de date, pentru o mai bună înțelegere a evoluției virusului.
În urma studiului preliminar s-a concluzionat că un tip mai agresiv de coronavirus nou asociat cu epidemia din Wuhan a reprezentat aproximativ 70 de procente din tulpinile analizate, în timp ce 30 de procente au fost asociate unui tip cu o agresivitate redusă. Prevalența virusului mai agresiv s-a redus după începutul lunii ianuarie 2020, au adăugat specialiștii.
''Aceste constatări susțin cu tărie nevoia stringentă pentru aprofundarea imediată și exhaustivă a studiilor care combină date genomice, epidemiologice și statistici privind simptomele clinice ale pacienților cu boala coronavirus 2019 (COVID-19)'', au notat oamenii de știință.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei