Eforturi internaționale pentru încetarea focului în Orientul Apropiat

de Cuget Liber Marţi, 20 Noiembrie 2012 177
Ministrul german al afacerilor externe, Guido Wester-welle, s-a deplasat, ieri, în Israel, pentru a se alătura eforturilor internaționale dedicate încetării focului în noul conflict legat de Fâșia Gaza, transmite EFE. 

Westerwelle s-a întâlnit, imediat după sosirea la Tel Aviv, cu omologul său israelian, Avigdor Liebermann, a afirmat un purtător de cuvânt ministerial. Astăzi, oficialul german va avea convorbiri cu președintele Autorității Naționale Palestiniene, Mahmud Abbas, și cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.
Șeful diplomației germane le-a cerut, duminică, Egiptului și Ligii Arabe în ansam-blul său să se implice în eforturile diplomatice pentru a opri lansarea de rachete împotriva Israelului și a pregăti, astfel, condițiile pentru o încetare a focului în Fâșia Gaza.
Guido Westerwelle a subliniat într-un comunicat că "trebuie să se facă totul pentru a se obține condițiile premergătoare unei încetări a focului" și a se opri "o escaladare a violenței cu consecințe pentru ansamblul regiunii".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei