Englezii vor reintroducerea pedepsei cu moartea

de Cuget Liber Luni, 08 August 2011 1102
Majoritatea populației britanice se declară în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea, arată un sondaj citat de Mediafax.
În timp ce parlamentarii se pre-gătesc pentru o dezbatere asupra pedepsei capitale, prima discuție pe această temă din 1998 încoace, studiul arată că 53% dintre votanți sunt de acord cu revenirea la aceasta. Doar 34% se opun ideii.
Ultimele condamnări la moarte aplicate prin spânzurătoare au avut loc în Marea Britanie în 1964, dar subiectul a revenit în dezbaterea publică ca și rezultat al petițiilor, o inițiativă care permite publicului să facă agenda guvernului. Dacă atrage peste 100.000 de semnături, parlamentarii britanici trebuie să ia în considerare dezbaterea ei în Camera Comunelor.
Cercetarea arată că 63% dintre bărbați sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, în timp ce femeile sunt semnificativ mai puține de acord cu așa ceva: doar 44%. Atunci când sunt întrebați ce metodă ar prefera: 66% dintre cei care au răspuns au indicat injecția letală, dar 12% ar prefera din nou spânzurarea celor condamnați la moarte. 4% cer camera de gazare sau plutonul de execuție.
Premierul britanic David Cameron se opune acestei inițiative.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei