Evgheni Prigojin califică drept „elucubraţii” bilanţurile Moscovei privind pierderile ucrainene

de Sorin MIHALACHE Marţi, 06 Iunie 2023 112
Şeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a calificat drept „elucubraţii” bilanţurile privind pierderile ucrainene revendicate de Moscova, care a afirmat că a respins două ofensive majore în două zile, informează agenţia AFP.
„Nu sunt decât nişte elucubraţii”, a declarat Prigojin, într-un mesaj pe Telegram.
Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a afirmat că a respins două ofensive ucrainene de mare anvergură, duminică şi luni, în sudul Donbasului, şi că a ucis peste 1.500 de militari ucraineni şi a distrus 28 de tancuri.
La rândul său, guvernul ucrainean a revendicat cuceriri teritoriale lângă oraşul distrus de lupte Bahmut, în estul Ucrainei, însă a relativizat amploarea acţiunilor sale ofensive şi nu a furnizat niciun bilanţ.
„Uciderea a 1.500 de soldaţi într-o zi este un adevărat masacru”, a ironizat şeful grupului Wagner, luându-l pese picior pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. „De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele avansate de Konaşenkov? Cred că am distrus deja întreaga planetă Terra de cinci ori la rând”, a ironizat Prigojin.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei