Femeile singure la bătrânețe sunt mai fericite decât cele căsătorite. STUDIU

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Vineri, 20 Ianuarie 2023 201
Dacă nu ai un partener, asta nu înseamnă că viața ta este rea. Mulți oameni cred că cei singuri sunt nefericiți și că doar o relație aduce satisfacție. Ei bine, studiile vin să dea peste cap multe dintre aceste prejudecăți care, chiar dacă la un moment au avut o bază reală, s-Mai ales pentru femei. Iar omul care este fericit și singur este considerat fie nu foarte sănătos, fie mincinos, potrivit Realitatea

Sociologul Bella de Paulo a reținut 4 stereotipuri care îi fac pe oameni să se teamă de singurătate. „Aceste stereotipuri nu au nimic de-a face cu noi. Ne place ca în viața noastră să fim singuri și vrem să decidem singuri de cât timp avem nevoie pentru comunicare", de Paulo.
1. Persoanele singure nu au o viață personală
Multora li se pare că acestea visează în continuu să-și cunoască sufletul pereche. Dar, conform studiilor sociologice, persoanele singure se tem de p astfel de relație, mai ales dacă au fost implicate într-o relație de lungă durată, potrivit revistasufletului.net
În mod interesant, femeile divorțate și-au exprimat o dorință mai mică de a se recăsători decât bărbații. Chiar și în cazul acestora, cei care au prieteni buni și familie sunt mai puțin interesați să-și refacă viața, cum se spune.
2. Suferă de singurătate
Un studiu realizat în SUA, în timpul căruia oamenii au fost întrebați dacă sunt fericiți pe parcursul a 8 ani. Cei care au fost singuri și apoi s-au căsătorit au simțit o mare bucurie în primul an de la nuntă, dar apoi majoritatea s-au simțit la fel ca înainte de căsătorie. Acest lucru se aplica numai acelor persoane care nu urmau să divorțeze.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei