FMI consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice

de Cuget Liber Luni, 25 Ianuarie 2021 392
Fondul Monetar Internaţional consideră schimbările climatice un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare, a afirmat luni directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, prezentând planurile instituţiei de a sprijini investiţiile în tehnologiile verzi, care vor stimula creşterea economiei mondiale, transmite Reuters şi Agerpres.

Economia mondială ar putea creşte cu 0,7% în următorii 15 ani şi ar putea fi create milioane de locuri de muncă dacă urcă semnificativ preţul carbonului şi sunt extinse investiţiile în infrastructura verde, a declarat oficialul FMI, la summitul dedicat adaptării la schimbările climatice.

"Vedem schimbările climatice ca un risc fundamental la adresa stabilităţii economice şi financiare şi vedem acţiunile de protejare a mediului ca pe o oportunitate de a redresa creşterea economică, în special în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi de a genera noi locuri de muncă". FMI adoptă măsuri în patru sectoare pentru a accelera tranziţia la economia rezistentă la schimbările climatice, cu emisii scăzute de dioxid de carbon, a explicat Georgieva.

FMI va lansa anul acesta noul "Tablou de bord dedicat schimbărilor climatice" pentru a urmări impactul economic al riscurilor climatice şi măsurile necesare pentru atenuarea lor.

"Rezistenţa la schimbările climatice este o prioritate urgentă. De aceea o plasăm în centrul a ceea ce facem anul acesta şi în următorii ani", a afirmat directorul general al FMI.

Oficialul a adăugat că Fondul va integra factorii climatici în evaluările anuale economice ale statelor, concentrându-se pe adaptarea ţărilor extrem de vulnerabile şi pe preţul carbonului în evaluarea emiţătorilor mari. A

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei