Fratele exilat al lui Kim Jong-un a vorbit despre înmormântarea tatălui său

de Cuget Liber Marţi, 17 Ianuarie 2012 933
Kim Jong-nam, ieșit din grațiile tatăului său în 2001, pentru că a încercat să intre cu un pașaport fals în Japonia, pentru a merge la Disneyland, a fost văzut de curând pe un aeroport din Beijing.
Timp de ani buni, Kim Jong-nam a fost considerat succesor la președinția Coreei de Nord. Apoi în 2001, s-a petrecut un incident foarte bizar. Kim Jong-nam a fost arestat pe aeroportul din Tokyo, fiind însoțit de către două femei și de băiețelul său în vârstă de patru ani. El a călătorit cu un pașaport fals din Republica Dominicană, pe care era trecut un nume chinezesc, Pang Xiong ("Urs gras"). Jong-nam le-a spus anchetatorilor că voia să viziteze parcul de distracții Disneyland. După câteva zile, Kim Jong-nam a fost deportat în China. Ca urmarea a acestui incident, Kim Jong-nam a ieșit din grațiile lui Kim Jong-il, locul de favorit al liderului fiind luat de către fratele său mai mic, Kim Jong-un.
După ce o bună bucată nu s-a știut nimic de Kim Jong-nam, un profesor sud-coreean susține că l-a văzut săptămâna trecută în Beijing, potrivit agenției de știri Yonhap.
El și-a recunoscut imediat identitatea și, întrebat dacă a fost șocat de moartea tatălui său, petrecută pe 17 decembrie, a răspuns că "așa funcționează natura". A refuzat însă să spună clar dacă a participat sau nu la înmormântarea acestuia.
Taguri

Comentează știrea

micutu
17 ianuarie 2012
mostenirea

la coreeni fiul cel mic mosteneste tot ...

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei