Garry Kasparov e categoric: 'Singura modalitate de a pune capăt acestui război este ca Ucraina să fie eliberată'

de Alina DRACOPOL Marţi, 25 Octombrie 2022 1036
Garry Kasparov e categoric: 'Singura modalitate de a pune capăt acestui război este ca Ucraina să fie eliberată'
Fostul campion mondial la șah, Garry Kasparov, este de părere că există o singură modalitate pentru a pune capăt războiului din Ucraina.
„Singura modalitate de a pune capăt acestui război este ca Ucraina să fie eliberată. Nu există altă cale. Orice spune altceva nu înețele ce se întâmplă acolo sau are ceva interes care nu e anunțat”, a spus Kasparov, la CNBC.
„Putin nu câștigă războiul. De fapt e pe partea pierzătoare. Putin a cauzat Rusia să fie izolată cel mai mult în istoria ei. (...) Dacă noi lăsăm astfel de dictatori, care au acces la arme nucleare, să șantazeze lumea liberă...(...). E un război în care o parte vrea să o distrugă pe alta. Țelul lui Putin e să distrugă în totalitate Ucraina și nu și-a schimbat planul”, a conchis Kasparov.
Garry Kasparov este desemnat drept "agent al străinătăţii" în Rusia.
Această etichetă infamă, care aminteşte de "duşmanii poporului" din perioada sovietică, este folosită pe scara largă împotriva opozanţilor, jurnaliştilor şi activiştilor pentru drepturile omului acuzaţi că desfăşoară activităţi politice finanţate din străinătate.
Taguri

Comentează știrea

Sfarsit de Joc, Runda XYZ
25 octombrie 2022
modalitate de a pune capăt acestui război

Trivial, ori una din parti "castiga" ori nici una din parti nu mai poate continua. Care parte va cistiga si pe ce principii e discutie ampla si tine de arme, numar, aliati, conditii istorice, moralitate. Similar si pe "nici una din parti nu mai poate continua". De la un campion te astepti la mai multe, chiar si pe o idee, dar vedeti viata are si preferinte. Preferintele sint ale tale mereu, pe propriile criterii dar rezultatul final e mereu o agregare de factori unde fiecare preferinta are impact, dar cit e impactul personal ? (in pp. 0.001% - 0.01% pt. majoritate, poate in cazuri exceptionale 0.1-1%).

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei