Germania a cumpărat un milion de pastile Pfizer anti-COVID

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 29 Decembrie 2021 103
Germania a cumpărat un milion de pastile anti-COVID de la compania Pfizer. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Karl Lauterbach. Primele livrări de Paxlovid sunt așteptate în ianuarie, a declarat Lauterbach , adăugând că medicamentul pare foarte promițător.
„Mă aștept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unitățile de terapie intensivă”, a spus Lauterbach, citat de Mediafax.
Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat autorizație de urgență pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de Pfizer cu puțin timp înainte de Crăciun. Ministrul german a declarat că și țara sa va da undă verde medicamentului.
Potrivit producătorului, pacienții iau trei pastile de două ori pe zi pe o perioadă de cinci zile. Medicamentul conține un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 și reduce capacitatea virusului de a se replica.
Deși medicamentele precum Paxlovid sunt considerate de experți ca fiind un instrument vital în lupta împotriva COVID-19, sunt mult mai scumpe și adesea mai greu de administrat decât vaccinurile.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei