Germania va trimite două nave de război în Indo-Pacific în 2024

de Sorin MIHALACHE Luni, 05 Iunie 2023 120
Germania va trimite două nave de război în regiunea Indo-Pacifică în 2024, a anunţat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, pe fondul tensiunilor tot mai mari între China şi Taiwan şi a disputelor legate de Marea Chinei de Sud, potrivit agenţiei Reuters.
În cadrul dialogului de la Shangri-La din Singapore, cea mai importantă conferinţă de securitate din Asia, Pistorius a declarat că ţările trebuie să apere ordinea internaţională bazată pe reguli şi să protejeze principalele rute navigabile.
„În acest scop, guvernul federal german a trimis o fregată în Indo-Pacific în 2021 şi va desfăşura din nou mijloace maritime - de această dată o fregată şi o navă de aprovizionare - în regiune în 2024”, a declarat el, potrivit unui transcript al discursului său distribuit de Ministerul Apărării de la Berlin.
El a adăugat că trimiterea de nave în regiunea respectivă nu este îndreptată împotriva vreunei naţiuni, o remarcă adresată aparent Chinei.
„Dimpotrivă: acestea sunt dedicate protejării ordinii internaţionale bazate pe reguli, la care am subscris cu toţii şi de care ar trebui să beneficiem cu toţii - fie că este vorba de Marea Mediterană, de Golful Bengal sau de Marea Chinei de Sud”, a afirmat Boris Pistorius. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei