Grecia anunță reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

de Cuget Liber Marţi, 28 Iulie 2020 186
Grecia anunță reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane. Tensiunile au izbucnit după ce Turcia a trimis o navă de forare petrolieră în apele aflate sub jurisdicție elenă.

Disputa dintre cei doi aliați NATO a izbucnit săptămâna trecută, când Turcia a trimis o navă de foraj în apele controlate de Grecia din estul Mării Mediterane.

Comunitatea internațională a condamnat acțiunea Turciei de a-și trimite nava în apele aflate sub jurisdicție elenă în privința forajului de petrol și gaze naturale.

Turcia acuză Grecia că a încercat să o excludă de la exploatarea echitabilă a resurselor din estul Mediteranei, argumentând că insulele grecești nu ar trebui incluse în calcularea zonelor economice exclusive. Atena susține că acțiunea Turciei reprezintă o încălcare a dreptului internațional.

Tensiunile dintre cele doua țări s-au diminuat în cursul zilei de luni, iar purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a declarat că Atena este gata să negocieze cu Turcia "în cadrul dreptului internațional și a relațiilor bună vecinătate", relatează Deutsche Welle, potrivit digi24.ro.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei