Guvernul bulgar propune renunţarea la taxele de şcolarizare pentru studenţi şi doctoranzi

de Sorin MIHALACHE Marţi, 30 Ianuarie 2024 147
Guvernul bulgar a propus renunţarea la taxele de şcolarizare pentru studenţi şi doctoranzi din universităţile de stat înscrise în locurile subvenţionate de stat. În acest scop, modificările la Legea Învăţământului Superior vor fi iniţiate şi încărcate pentru discuţie publică pe strategy.bg.
„Eliminarea taxelor va facilita accesul la învăţământ superior pentru toţi cetăţenii bulgari, indiferent de statutul lor social şi de mijloacele financiare. Costurile de şcolarizare vor fi asigurate de stat”, a explicat prim-ministrul Nikolay Denkov. „Astfel de schimbări sunt în lucru de câţiva ani”, a adăugat el.
Măsura este o continuare a politicii ţintite a guvernului de a asigura o educaţie accesibilă, cuprinzătoare şi de calitate şi sprijină, de asemenea, lupta împotriva crizei demografice.
Eliminarea taxelor de şcolarizare la universităţile de stat le-ar face mai atractive pentru studenţii care ezită dacă ar trebui să-şi continue studiile şi calea în viaţă în străinătate sau în Bulgaria. Prin eliminarea totală a taxelor la doctorat, mai mulţi tineri ar alege să urmeze o carieră în ştiinţă şi să-şi construiască o carieră academică.
Măsura va intra în vigoare în acest an universitar.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei