Ilan Şor vrea federalizarea Republicii Moldova şi rusa ca limbă de comunicare

de Sorin MIHALACHE Joi, 25 Aprilie 2024 226
Oligarhul fugar Ilan Şor s-a pronunţat pentru transformarea Republicii Moldova într-o federaţie, în care Tiraspolul şi Comratul să fie puse pe picior de egalitate cu Chişinăul, relatează Ziarul Naţional. În acelaşi timp, limba de comunicare în Republica Moldova ar urma să fie rusa, a declarat Şor la Moscova, după ce a constituit blocul politic Pobeda (Victoria), care are ca obiectiv deturnarea parcursului european al ţării.
Potrivit lui Şor, conflictul transnistrean poate fi rezolvat foarte simplu, prin federalizarea Republicii Moldova.
„Din punctul meu de vedere, pe care îl voi propune în cadrul blocului Pobeda, este nevoie de federalizarea Republicii Moldova. Este calea unică, pentru că în Republica Moldova trăiesc oameni cu diferite viziuni, păreri. Chiar şi limba de comunicare este diferită. De exemplu, în Găgăuzia, limba de comunicare e rusa. La nordul Republicii Moldova oamenii vorbesc în rusă, în special în Bălţi.
Trebuie să facem o federaţie, în cadrul căreia fiecare va avea drepturi, împuterniciri. Statul înseamnă oamenii, iar federalizarea ne va permite nu doar să întregim ţara, dar va da posibilitatea ca fiecare să se simtă confortabil în această ţară, mai ales din punctul de vedere a limbii de comunicare”, a declarat Şor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei