INCREDIBIL: S-au reîntâlnit după 78 de ani! Vezi povestea lor!

de Cuget Liber Vineri, 07 Februarie 2020 388
Două surori din Rusia s-au reîntâlnit la sfârșitul lunii ianuarie, la 78 de ani după despărțirea lor petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cu ajutorul unei emisiuni televizate și a Poliției ruse, informează AFP, preluată de Agerpres. În momentul reîntâlnirii lor, Iulia și Rozalina Kharitonova, în prezent în vârstă de 92 de ani respectiv 94 de ani, s-au îmbrățișat, în timp ce rudele, aflate în jurul lor, au început să plângă, potrivit imaginilor publicate vineri de Ministerul rus de Interne. "Am căutat-o, am căutat-o mereu", repeta Rozalina, ținându-și sora de mână.
Cele două surori locuiau alături de părinții lor în Stalingrad, orașul în care a avut loc o luptă intensă, în momentul în care au fost separate în adolescență, în 1942, în timpul evacuării orașului din cauza bombardamentelor naziste. Născută în 1928, Iulia Kharitonova a fost evacuată cu mama ei și a ajuns în Penza, în timp ce Rozalina, născută în 1926, a fost relocată la 1.000 de kilometri spre est, în localitatea Celeabinsk din regiunea Ural, alături de angajații uzinei în care lucra.
După spusele sale, cele două femei s-au revăzut în ianuarie în Celeabinsk, după ce fiica Iuliei a cerut forțelor de ordine să o ajute să o găsească pe sora mai mare a mamei sale. Rozalina încercase deja să își găsească sora, fără succes, prin intermediul unei emisiuni de televiziune ruse ce are obiectivul de a-i reuni pe membrii unor familii destrămate. Poliția rusă, descoperind mărturia Rozalinei pe site-ul emisiunii, a făcut cercetări și le-a pus apoi în contact pe cele două femei, organizând astfel reîntâlnirea lor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei