Investigație BBC. Un cetățean ucrainean vinde otravă persoanelor care vor să-și ia viața

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 02 Martie 2024 206
Un ucrainean care vinde otravă persoanelor care vor să-și ia viața a fost identificat de BBC. Aceasta este povestea modului în care – după o investigație de doi ani a BBC – a fost găsit vânzătorul și, în cele din urmă, el a fost confruntat în fața unui oficiu poștal din Kievul devastat de război.
Pe un site web unde oamenii discută deschis despre sinucidere, „furnizorul din Ucraina” a fost o denumire frecvent menționată de membri, scrie tvrinfo.ro
Misteriosul comerciant expedia din capitala Ucrainei o substanță chimică folosită în mod obișnuit ca mijloc de suicid în întreaga lume. El a fost implicat în cel puțin 130 de decese în Marea Britanie.
Jurnaliștii BBC i-au urmărit magazinul online, precum și adresa de e-mail și contul PayPal, și au reușit să îl identifice pe bărbat ca fiind Leonid Zakutenko. În ianuarie 2022, jurnaliștii BBC a decis să ia legătura direct cu Zakutenko, dându-se drept un cumpărător interesat pe forumul pro-suicid.
Acesta le-a răspuns rapid printr-un mesaj și a spus că poate furniza substanța chimică. Forumul îi sfătuiește pe utilizatori să ia medicamente antivomitive împreună cu substanța chimică. Întrebat dacă le poate furniza și pe acestea, comerciantul a confirmat că da.
BBC nu dă numele site-ului pro-suicid sau al produsului chimic vândut. Citește mai departe 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei