Iranul acuză Washingtonul că a aprobat atacul asupra consulatului său la Damasc

de Sorin MIHALACHE Marţi, 09 Aprilie 2024 115
Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, a acuzat Statele Unite că au aprobat o lovitură mortală atribuită Israelului care a distrus recent consulatul Iranului la Damasc, la scurt timp după inaugurarea unui nou consulat în capitala Siriei, notează agenţia AFP.
Raidul a distrus consulatul iranian pe 1 aprilie şi a ucis 16 persoane, printre care şapte membri ai corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, inclusiv doi responsabili cu rang înalt.
Iranul a promis că va riposta la atacul care a exacerbat tensiunile regionale, pe fondul războiului din Fâşia Gaza dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas. Teheranul şi Damascul au imputat atacul Israelului, care nu a confirmat responsabilitatea sa.
„America este responsabilă pentru acest incident şi trebuie trasă la răspundere”, a declarat Hossein Amir-Abdollahian într-o conferinţă de presă la Damasc. „Opoziţia Statelor Unite şi a două ţări europene faţă de o rezoluţie condamnând atacului împotriva ambasadei Iranului este un semn de undă verde dată de Statelor Unite regimului sionist (n.r. - Israel) pentru a efectua acest atac”, a estimat el. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei