Criză în Kashmir Iranul se oferă să medieze conflictul dintre India și Pakistan

de Cuget Liber Vineri, 01 Martie 2019 233
Guvernul iranian, care menține relații strânse atât cu India, cât și cu Pakistanul, s-a oferit să medieze conflictul între cele două state, cărora le-a cerut moderație și începerea unui dialog, transmite EFE. 
Șeful diplomației iraniene, Mohammad Javad Zarif, a anunțat că Republica Islamică este pregătită "să contribuie la rezolvarea pașnică a divergențelor" între cele două țări, potrivit unui comunicat difuzat, ieri, de Ministerul de Externe iranian. Zarif a avut un dialog telefonic, miercuri noaptea, cu omologul său pakistanez, Shah Mahmood Qureshi, în cadrul căruia și-a exprimat regretul pentru recentele ciocniri între India și Pakistan. 
Ministrul iranian, care are intenția de a discuta și cu șeful diplomației indiene, a chemat ambele state să dea dovadă de moderație și să înceapă convorbiri pentru a rezolva disputa cât mai curând posibil. 
Miercuri, atât New Delhi, cât și Islamabadul au afirmat că au doborât avioane inamice. Puseul de tensiune, care a izbucnit în ajun între cele două puteri nucleare, este legat de Kashmir, care este de decenii mărul discordiei între ele. 
Cele două țări au afirmat totuși că doresc să evite o "escaladare", premierul pakistanez Imran Khan relansând o ofertă de dialog către New Delhi. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei