Israelul va continua să acționeze în Siria împotriva Iranului

de Cuget Liber Luni, 16 Aprilie 2018 135
Israelul va continua "să acționeze" împotriva Iranului în Siria, au avertizat, ieri, doi miniștri israelieni, după aproape o săptămână de la un atac atribuit statului evreu și care a costat viața a șapte iranieni în țara vecină cuprinsă de război, relatează AFP.

Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliați ai lui Bashar Al-Assad în conflictul din Siria și a avut un rol important în recentele victorii ale trupelor guvernamentale.

"Vom continua să acționăm împotriva unei implantări militare a Iranului în Siria care constituie o amenințare pentru securitatea Israelului", a avertizat Gilad Erdan, ministru al securității interne și membru al cabinetului restrâns, la radioul militar.

Ministrul Educației, Naftali Bennett, și el membru al cabinetului israelian restrâns, a afirmat, la rândul său, că Israelul își rezervă o libertate de acțiune totală.

"Nu-i vom permite Iranului să se implanteze în Siria. Frontiera noastră de nord nu poate deveni un loc de joacă pentru Bashar Al-Assad (președintele sirian)", a adăugat el.

Două țări se află la granița de nord a Israelului, Siria și Liban, unde este activă mișcarea șiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al statului evreu.

Aceste amenințări au fost reiterate la o zi după loviturile aeriene americane, franceze și britanice împotriva mai multor obiective din Siria care au legătură cu programul chimic al regimului. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări în legătură cu sprijinul său total față de această operațiune.

De la izbucnirea războiului în Siria, Israelul are grijă să nu fie antrenat în conflict, dar a bombardat zeci de obiective, poziții ale regimului sirian sau convoaie cu arme cu destinația Hezbollah.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei