JOB ȘI CARIERĂ - Patru paşi simpli, pentru ordine în viaţa profesională

de Cuget Liber Vineri, 03 Februarie 2023 363
Când responsabilităţile de la job sunt atât de multe, încât abia mai putem să le facem faţă, se poate întâmpla ca sănătatea noastră psihică să aibă de suferit, din cauza suprasolicităţii. Task-urile curg valuri-valuri, fără oprire, aşa că dacă nu ne organizăm ca la carte, ne va fi extrem de greu.
Nu e cazul să intraţi în panică, întrucât, potrivit Cosmo.ro, acum este momentul să ne facem mai multă ordine în viaţa profesională. Iar dacă vom reuşi asta, ţinând cont de recomandările de mai jos, vom munci mult mai relaxaţi:
1. Din fericire, în ziua de astăzi există destule aplicaţii pentru orice situaţie. Aşadar, relaxează-te şi caută online aplicaţii care te pot ajuta să-ţi eficientizezi munca la birou. Încearcă, de exemplu, aplicaţia perfectă pentru o mai bună organizare, Evernote. Cu acest ajutor de nădejde vei putea nota orice activitate şi vei fi super-productiv şi fără să stai toată ziua la birou. Dar aceasta este doar una dintre aplicaţiile-minune, merită să le identifici pe toate cele care te pot ajuta să-ţi faci viaţa la birou mai uşoară.
2. Fără să sortezi e-mail-urile şi fără să ai o ordine cât de cât bine pusă la punct în întregul computer, vei ajunge mai devreme sau mai târziu în punctul în care să te simţi copleşită de „nebunia” din PC-ul tău. De asemenea, dezordinea te face mai ineficientă pentru că trebuie să pierzi o grămadă de timp căutând ce ai nevoie prin sute de foldere, de cele mai multe ori, fără să găseşti nimic. Rezervă-ţi o zi pentru a face curăţenie în inbox şi apoi în întregul computer şi, ca prin minune, vei fi mai eficientă în munca ta.
3. Un jurnal profesional este foarte util oricui, dar multe dintre noi abia fac faţă programului de lucru supraîncărcat, de unde să mai aibă timp şi de un jurnal… Doar că nu mă refer la unul tradiţional, în care să scrii „literatură de birou”, povestind cum ţi-a mers în ziua respectivă, ci la notarea activităţilor-cheie şi a felului în care ai rezolvat probleme urgente sau foarte grele. Mai târziu, poate că vei avea nevoie de câteva sfaturi înţelepte furnizate chiar de către tine.
4. În toată această alergătură dintr-o parte-n alta şi cu atât de multe pe cap, uităm că ar trebui să ne şi distrăm. Aşadar, oricât ai fi de ocupat, rezervă-ţi timp pentru relaxare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei