Legenda sinistra din spatele "Baby Shark", cel mai vizionat videoclip muzical din istorie

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Vineri, 25 Noiembrie 2022 196
"Baby Shark" este cântecul pentru preșcolari care a atins recorduri greu de imaginat chiar și pentru un hit pop. În doar câțiva ani, a ajuns să fie nu numai cel mai vizionat video clipe pe Youtube, dar și primul care a trecut pragul de 10 miliarde de vizualizări, ceea ce teoretic presupune că orice pământean l-a ascultat sau văzut cel puțin o dată. potrivit Realitatea

Probabil că că sunt puțini copii născuți după 2016 care să nu fi ascultat vreodată "Baby Shark", Videoclipul animat a devenit brusc extrem de popular datorită coregrafiei bazate pe anumite mișcări ale mânilor care imită gesturile unui rechin. Companie de divertisment sud-coreeană care a lansat videoclipul a dat lovitura, devenit cel mai urmărit videoclip din istorie pe platforma YouTube, cu peste 11 miliarde de vizionări.

De îndată ce cântecul a început să facă valuri și să se strecoare, aproape contagios, chiar și în mintea părinților, adulții au început să se întrebe de unde a apărut "Baby Shark". Cert este că sud-coreenii care au produs varianta pe care o cunoaștem nu au identificat niciun autor care ar fi putut revendica încasări din drepturile conexe.
Așadar, singura probă, destul de subiectivă, că muzica exista înainte de 2016 a venit din partea unor adulți care-și aminteau că au învățat melodia în tabere de vară sau din grupuri de tineri creștini.


Așa a apărut și idea că sursa primară de inspirație ar fi fost înfiorătorul "Fălci", capodopera horror a lui Steven Spielberg, din 1976, în care oameni de toate vârstele, sunt dezmembrați, în mai mare sau mai mică măsură, de rechini ucigași. N-ar fi nimic neobișnuit că din așa ceva se putea face un cântec de tabără, dacă ne gândim că din cele mai vechi timpuri basmele au mizat mult pe ideea de a-i speria pe cei mici, în ideea că astfel vor fi mai "cuminți".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei